Havaintovihko

Tervetuloa e-havaintovihkooni. Käytän tätä sivua lintuhavaintojen kirjaamista ja julkaisemista varten. Sivu on avattu 26.5.2015.

Vuosikohtaisiin sivuihin pääset käsiksi osoittamalla päälinkkiä, jolloin pudotusvalikko avautuu. Ilmoittakaa minulle About sivun lomakkeen kautta, mikäli pudotusvalikko ei toimi kaikilla selaimilla.

Ensimmäiset merkitsemäni havainnot ovat paikallisia (Länsi-Vantaa) ensihavaintoja. En sisällyttänyt muistiinpanoja retkiltä tai muilta paikkakunnilta. Aloituspäivän jälkeen lisätyt havainnot ovat myös retkiltä ja muilta paikkakunnilta.

Harkitsin aluksi tekeväni kokonaan toisen blogin, jotta havainnoista voidaan tarvittaessa käydä keskustelua. En kuitenkaan osaa lainkaan arvioida tämän tyyppisen toiminnan suosiota, joten päätin toistaiseksi sisällyttää kaikki havainnot kommentoitavalle sivulle.

Merkinnöistä

Havaintovihkoni merkinnät seuraavat Tiiran ohjeistusta. Jos koodit ovat epäselviä, niiden merkitykset voi tarkistaa Tiiran sivupalkin Ohjeet linkin takaa löytyvästä PDF-tiedostosta. Yritän kirjata tiedot selkeästi, mutta turhia lisämerkintöjä välttäen. Merkintöjen perusrakenne on tällä hetkellä:

Kuukausi
Päiväys. Laji; Kellonaika; Sukupuoli ja määrä TAI määrä ja pariutuminen; Tila ja lentosuunta (jos jälkimmäinen on oleellista); Pesintävarmuusindeksi (jos tiedossa); Sijainti; Muu informaatio.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s