Päättymätön farssi

Eurooppa ja Yhdysvallat juoksevat ympäri samaa kehää.

Vasemmisto nostaa veroja, pyrkii sosiaalisesti kestävään yhteiskuntapohjaan ja röyhkeästi esittää sekä minipalkkoja että työttömyysturvaa myös yrittäjille. Oikeisto tyrmää tämän vastuuttomuudeksi, jolle valtiolla ei ole varaa.

Jokaisen huomattavan talouskriisin kohdalla oikeisto kuitenkin sosialisoi yksityisen velan veronmaksajien maksettavaksi ja kutsuu harjoitetusta talouspolitiikasta hyötyneitä vapaaehtoisiin talkoisiin, johon “koko kansa” osallistuu.

Seuraavaksi ihmettelemme maailmanlaajuista talouskriisiä, joka alkoi Yhdysvalloissa keskuspankin päättäjien sosialisoitua yksityisen sektorin riskit veronmaksajille ja lainaamalla rahaa halvalla korolla sitä eteenpäin lainanneille yhtiöille. Kupla puhkesi korkojen noustessa ja maksumiehiksi päätyivät veronmaksajat ympäri maailman.

Eurooppa otti asiasta opiksi siten, että yksityinen velka sosialisoitiin suuren maailman oppien mukaan veronmaksajille. Kriisimaiden elpymiskykyä kuritettiin työvoimaa ja yritysmahdollisuuksia heikentävällä vyönkiristyspolitiikalla, joka luonnollisesti iski myös valtioiden omaan vientiin ja tuontiin näiden valtioiden välillä.

Ja lopulta Kreikka sanoi “Ei”, vaikka Euroopan julkisten ja yksityisten sektoreiden päättäjät kuinka kiristivät ja uhkailivat.

Laskiko Kreikka viimein esiripun tämän päättymättömän farssin ylle, vai vieläkö niitä näytöksiä riittää?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s